De Dieren

Ezels

Sinds 2010 woonden de ezels Mien en Isla samen op de Kiboe, helaas is Mien op 1 april 2016 overleden op 30 jarige leeftijd. Enkele jaren later op 9 september 2018 overleed Isla op 28 jarige leeftijd.

Op 2 juli 2016 is Amelie gekomen om Isla te vergezellen. Zij is een lieve ezelin van 25 jaar oud en is net als Isla opgevangen door de Ezelsociëteit. Amelie is geboren op Ameland waar ze samen met haar moeder bij een pannenkoekenhuis heeft gestaan tot 2015.

Op 25 november 2018 zijn de mini ezels Billy (8) en Jamie (9) aangekomen op de kinderboerderij. Ze zijn herplaatst door de Ezelsociëteit vanuit een kinderboerderij in Nijmegen waar zij niet op hun plek waren.

Amelie

Billie en Jamie

Geiten

Er wonen op dit moment 2 geiten Denise en Nils dit is een (gecastreerde bok).

Denise

Nils

Schapen

We hebben een zwart Ouessant schaapje (Sheep) een lichtbruin schaapje (Sandy) en een bruin schaapje van (2016) (Suzy) de schaapjes zijn erg nieuwsgierig maar worden liever niet geaaid.

Sheep


Sandy en Suzy (net geschoren)

Konijnen

De 12 konijnen die op de Kiboe wonen kunnen geaaid worden bij aanwezigheid van de verzorgers. We gunnen de konijnen zoveel mogelijk bewegingsruimte door ze elke dag in een van de rennen te laten lopen. Maak ook eens kennis met onze reuzen konijnen in de vallei.

Kippen

In onze binnenren wonen 6 kippen. In de konijnenvallei wonen 3 kippen. Hier scharrelen ze vrolijk rond, de kippen leggen in het voorjaar en de zomer iedere dag een ei.

Poes

Tijger is onze zwerfkat hij komt regelmatig een nachtje binnen muizen vangen of even knuffelen.

Duiven

Er wonen 2 witte duiven in de duiventoren, de toren staat midden op het voorste veldje.

De Kiboe biedt  de volgende diensten aan:

  • Nageltjes knippen konijn/cavia: € 2,- tijdens openingstijden.
  • Knaagdierenopvang € 2,- per kooi per dag, aanvraag indienen.
  • Kinderfeestje € 6,- per kind t/m 8 kinderen voor 1,5 uur, aanvraag indienen.
  • Boerderij lespakket (BSO, KDV, BO groep 1 tm 4) aanvraag indienen.