De Dieren

Ezels

Sinds 2010 woonden de ezels Mien en Isla samen op de Kiboe, helaas is Mien op 1 april 2016 overleden op 30 jarige leeftijd.

Isla is 23 jaar en erg lief en rustig in de omgang met kinderen. Voordat hij in 2006 naar de Kiboe kwam heeft hij 13 jaar lang alleen op een weiland gestaan in de Achterhoek. Hier werd hij aan zijn lot overgelaten met extreem vergroeide hoeven en veel overgewicht van het rijke gras.

Op 2 juli is Amelie gekomen om Isla te vergezellen. Zij is een lieve ezelin van 21 jaar oud en is net als Isla opgevangen door de Ezelsocieteit. Amelie is geboren op Ameland waar ze samen met haar moeder bij een pannenkoekenhuis heeft gestaan. Haar moeder is letterlijk doodgevoerd door onwetende bezoekers van het pannenkoekenhuis. Toen Amelie in 2015 werd opgevangen door de Ezelsocieteit waren haar hoeven erg slecht en was ze verwaarloosd.

Geiten

Er wonen op dit moment 3 geiten op de Kiboe, waarvan 2 geiten, Denise en Puk en 1 hamel Nils dit is een (gecastreerde bok).

Schapen

We hebben een bruin Ouessant schaapje (Sheep) en een witte (Saartje) ze zijn erg nieuwsgierig.

Konijnen

De 9 konijnen die op de Kiboe wonen kunnen geaaid worden bij aanwezigheid van de verzorgers. We gunnen de konijnen zoveel mogelijk bewegingsruimte door ze elke dag in een van de rennen te laten lopen. Maak ook eens kennis met ons reuzen konijn Bram.

Cavia

Onze cavia heet Speedy en is dus ook razendsnel, het is leuk om hem bezig te zien wanneer hij buiten in de ren loopt.

Kippen

De negen hennen en de haan wonen overdag in de kippenren hier scharrelen ze vrolijk rond, de kippen leggen in het voorjaar en de zomer iedere dag een ei.

Poes

Snoepie is de zwerfpoes ze is op de Kiboe achtergelaten door de vorige eigenaren. Ze heeft een eigen karakter en kan onvoorspelbaar reageren.

Duiven

Er wonen ongeveer 6 witte duiven in de duiventoren, de toren staat midden op het voorste veldje.

De Kiboe biedt  de volgende diensten aan:

  • Nageltjes knippen konijn/cavia: €2,- klik hier om een afspraak te maken.

  • Knaagdieroppas tijdens vakanties: €7,00 per kooi per week klik hier voor meer informatie.

  • Kinderfeestje €5,- per kind t/m 7 kinderen voor 1,5 uur klik hier voor meer informatie.